İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı Uluslararası Ziyaretçide Rekor Katılım ile TÜYAP’ta Açıldı!

Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. tarafından Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) işbirliği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece’de 26 ülkeden 295 marka, 253 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile düzenlenen İSTANBUL KIRTASİYE OFİS FUAR’I açıldı.
Türkiye’nin konusunda tek Uluslararası ihtisas fuarı olan ve dünya pazarlarının tek çatı altında buluştuğu İstanbul Kırtasiye Ofis 2019, Uluslararası Okul, Kırtasiye, Kağıt, Ofis Malzemeleri ve Oyuncak Fuarı ilk gününde yurtdışından gelen ziyaretçi oranında % 70 artışla bir rekora imza atıyor. 5 salon 25.000m2 kapalı alanda 10 yeni ülke ve 65 yeni firmanın katılımı düzenlenen fuar toplamda ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Gana, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Japonya, Kore, Malezya, Rusya, Sırbistan, Tayvan, Tayland, Türkiye ve Yunanistan’dan 295 marka, 253 firma ve firma temsilciliğini bir araya getirdi.
T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın ve Moskova, Sofya, Tahran, Tiflis, Üsküp ve Kahire’de yer alan TÜYAP yurt dışı ofisleri ve TÜKİD’in desteğiyle 77 farklı ülkeden 1100’ün üzerinde profesyonel alıcının yanı sıra yurt içinde 81 ilden 1.778 perakendeci kırtasiyeci fuarda ağırlanıyor.
26 ülkeden 295 kırtasiye markasının katıldığı, sektörün en üst düzeyde temsil edilmesi ve Türkiye kırtasiye sektörüne ivme kazandırması hedeflenen fuarı bu yıl 15 bine yakın profesyonelin ziyaret etmesi ve fuarın sonunda sadece yurt içi pazarda 200 milyon liralık bir ticaret hacmi doğurması bekleniyor.

Ticaret Sorunları Masaya Yatırıldı
Fuarın açılış gününde Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Daire Başkanı Meral Karaaslan, Ürün Güvenliği Uzmanı Pelin Türk ve Leyla Uzun, Ürün Güvenliği Uzman Yardımcıları Makbule Berre Doğan’ın katılımı ile ithalat ile ilgili ürün güvenliğinde yeni tebliğleri açıklığa kavuşturmak üzere ithalat bilgilendirme toplantısı düzenlendi.  Ayrıca yeni dış ticaret bağlantıları için adımların atılmasına olanak sağlanması amacı ile fuara katılan yabancı misafirler ile Türk kırtasiye sektörünün dış ticaret sorumluları 2’nci gün düzenlenecek davette bir araya gelecek.

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece’de düzenlenecek olan, ülke ekonomisine ve sektör ihracatına büyük katkı sağlayacak İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, 24 Şubat 2019 Pazar günü saat 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

Fuar hakkında daha detaylı bilgi için www.kirtasiyeofisfuari.com adresini ziyaret ediniz.