Yurtdışı Tüyap Dedi, Yurtdışı Ziyaretçi Artış Oranı %50’ye Ulaştı!

Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. tarafından Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) işbirliği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece’de
20-24 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleşen İSTANBUL KIRTASİYE OFİS FUARI kırtasiye sektörü hedeflerini karşılayarak sona erdi.

Türkiye’nin konusunda tek Uluslararası ihtisas fuarı olan ve dünya pazarlarının tek çatı altında buluştuğu İstanbul Kırtasiye Ofis 2019, Uluslararası Okul, Kırtasiye, Kağıt, Ofis Malzemeleri ve Oyuncak Fuarı Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş.(TÜYAP ) ve Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) iş birliği ile 3. kez Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyüçekmece’de düzenlendi.
ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Gana, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Japonya, Kore, Malezya, Rusya, Sırbistan, Tayvan, Tayland, Türkiye ve Yunanistan’dan toplamda 26 ülkeden 295 markanın katılımı ile gerçekleşen fuar 253 firma ve firma temsilcliğini bir araya getirdi.
Yabancı ziyaretçi oranında % 50 artışa ulaşarak bir rekora imza atan fuar 5 gün süresince toplam 11.054 nitelikli ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. T.C. Ticaret Bakanlığı, Tüyap Yurtdışı Rusya-Moskova, Gürcistan-Tiflis, Bulgaristan-Sofya, Makedonya-Üsküp, Ürdün-Amman, İran-Tahran ve Mısır-Kahire’de bulunan 7 ofisi, 26 ülkedeki temsilcilik ağı ve TÜKİD’in destekleri ile 77 farklı ülkeden 1256 profesyonel alıcının yanı sıra yurt içinde 81 ilden 9798 profesyonel ziyaretçi fuarda ağırladı.
T.C. Ticaret Bakanlığı Alım Heyeti Programı’na Rekor İlgi
T.C. Ticaret Bakanlığı destekleri ile düzenlenen Yurtdışı Alım Heyeti programı kapsamında Azerbaycan, Bahreyn, Bulgaristan, Hırvatistan, İran, Mısır, Özbekistan, Ürdün ve Yunanistan gibi farklı çok sayıda hedef ülkelerden fuara ziyarete gelen alıcılar katılımcılar ile görüşerek büyük iş birliklerine imzalar attılar. Fuar, ikili görüşmeler sayesinde her zamankinden daha fazla iş bağlantısı ve iş anlaşmasına olanak sağladı.

Ticaret Sorunları Çözüm Buldu ve Kırtasiye Sektörü Daha Çekici Vitrinlerle Buluştu
İstanbul Kırtasiye ve Ofis 2019 Fuarı önemli  toplantılara ve eğitimlere ev sahipliği yaptı. Fuarın ilk günü Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Daire Başkanı Meral Karaaslan, Ürün Güvenliği Uzmanı Pelin Türk ve Leyla Uzun, Ürün Güvenliği Uzman Yardımcıları Makbule Berre Doğan’ın katılımı ile ithalat bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Satışların en önemli unsuru olan vitrinler de fuarda unutulmadı. Fuarın ikinci günü sektör profesyonellerinin son trend, satışı daha cazip hale getiren vitrin, raf ve mağaza düzenlemeleri hakkında önemli değişikliklere öncülük edecek dünya genelinde çok sayıda örneklerle bilgilendirildikleri “Mağazacılıkta Vitrin Tasarımı” eğitimi Ögr. Gör. Pınar Salman tarafından verildi.
Sektörün önemli katılımcılarıyla, yerli – yabancı ziyaretçisiyle ve fuar sırasında düzenlenen etkinlikleri ile herkesden tam not alan fuar, sektöre yeni pazarlar sunmak için hem dijital hem de geleneksel pazarlama ile tanıtım ağını genişletmeye devam ederek 2020 yılında da önemli iş bağlantılarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Fuar gelecek yıl 19-23 Şubat 2020 tarihinde sektör liderlerinin katılımıyla 4. Kez Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi – Büyükçekmece’de düzenlenecek.