Kırtasiye Sektörünün Dev Buluşmasına Rekor Katılım!


 SADECE 5 GÜNDE, DÜNYANIN 76 FARKLI ÜLKESİNDEN VE TÜRKİYE’NİN 80 FARKLI ŞEHRİNDEN 12 BİNE YAKIN ZİYARETÇİ AĞIRLADI!

 
26 yıldır Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) tarafından desteklenen İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı, TÜYAP işbirliği ile toptan ve perakende kırtasiyeciler, eğitim kurumu yöneticileri, oyuncak ve hediyelik eşya perakendecileri, sanatsal eğitim merkezleri yöneticileri ile toplamda 11 bini aşan ziyaretçiyi bir araya getirdi. 76 ülkeden 350 markanın yer aldığı, Türk firmalarının farklı coğrafyalara ulaşarak ihracat kapasitelerini artırmak adına köprü vazifesi gören İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı, Almanya ve Çin’den sonra sektörün küresel pazardaki 3’üncü dev buluşması olarak gösterildi. Fuar 5 günde önemli işbirliklerine de sahne oldu. Fuar yurtiçinden 80 ilden 9 bin 675 ziyaretçiyi ağırken, yurtdışında ise 5 kıta, 76 ülkeden bin 469 kişiye ev sahipliği yaptı.
 
Büyükçekmece’de yer alan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 5 salonda, 16 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı 2020; ziyaretçiler için eğlenceli ve keyifli anlara, katılımcı şirketler için çok önemli işbirliklerine sahne oldu. Fuar sayesinde kırtasiye ve okul malzemeleri, ofis malzemeleri, yazı malzemeleri, oyun hamuru, eğitici ve zekâ oyunları, lisanslı ürünler, çantalar, hobi ve sanatsal malzemeler ile son teknoloji ürünleri ziyaretçilere sunuldu.
 
 
Eski Milli Eğitim Bakanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç gibi çok önemli isimlerin katılımıyla açılışı yapılan fuarda, yerli ve milli üretimin önemi ve ihracata etkisi vurgulandı.
 
Mehmet Helvacıoğlu:
“ Fuar katılımcılarının ihracat rakamlarını daha yukarı çekmelerini bekliyoruz
Bu yıl İstanbul’da 26’ncısı düzenlenen İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı’nı dernek olarak bu yıl da desteklediklerini vurgulayan TÜKİD Başkanı Mehmet Helvacıoğlu, fuarın Almanya Paperworld ve Çin’dekinden sonra 3'üncü büyük kırtasiye fuarı olduğunun tescillendiğini ifade etti. Mehmet Helvacıoğlu, “Türk kırtasiye sektörü hem üretimi hem tasarımı hem de sağlığa verdiği önemle Çin'den daha güçlü bir imalat potansiyeline sahiptir. Dünyayı kasıp kavuran virüs nedeniyle Çin’in sektörümüzdeki üstünlüğü giderek yok oluyor. Bu nedenle 2020 fuarında ihracatçılarımız için çok büyük işbirliği fırsatlar oluştu. Özellikle ihracat faaliyetlerine üst düzey bir boyut kazandıracak işbirliği fırsatları yaratıldı.” dedi.
 
 
Helvacıoğlu: “VIP otoparkın geliri akülü tekerlekli sandalye olacak”
Fuar aracılığıyla çok sayıda sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirme fırsatı bulduklarına değinen Helvacıoğlu “TÜKİD olarak her fuarda ve her organizasyonda sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Bu yılki sosyal sorumluluk projelerimizden biri kapsamında fuar alanındaki VIP otoparkın gelirini bağışladık. Elde ettiğimiz gelir ile eğitimlerine devam etmekte zorluk çeken engelli öğrenci kardeşlerimize akülü tekerlekli sandalye alacağız.
 “7 BÖLGE 7 OKUL BÜTÜN ÇOCUKLAR BİZİM’ projemiz kapsamında ise çocuklarımızın eğitimine destek olmak için 7 bölgedeki 7 okulun kırtasiye ihtiyaçlarını gönüllü kırtasiyeci meslektaşlarımızla birlikte sağlamak istedik ancak 7 okul olarak hedeflenen bu dayanışma kampanyası kırtasiye sektörünün vefakar yaklaşımı sonrasında neredeyse 7 bölge  50 okul projesine dönüştü, gurur duyuyoruz.  “ dedi.
 
 
TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü:
“Ziyaretçi sayımız 11 bini aştı"
 
TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 5 gün boyunca süren fuarın kırtasiyecilik sektörünün ihracat kapasitesinin artması, nitelikli ihracatın yapılması ve farklı coğrafyalara ulaşılması adına çok önemli kazanımlar sağladığını belirterek, “Fuarda Kırtasiye ve okul malzemeleri, ofis malzemeleri, hobi ve sanat malzemeleri, hediyelik eşyalar, lisanslı ürünler ve oyuncaklar, yazı malzemeleri, promosyon ürünleri, özel ambalaj kutu ve paketleme ürünleri, teşhir stantları ve rafları başta olmak üzere kırtasiyeye dair binlerce ürünü sergiledik. Toplamda 11 bin 144 ziyaretçimizi fuarımızda ağırladık.” dedi.
 
İlhan Ersözlü:
“Kırtasiye fuarı ile rekorlarımıza bir yenisi daha ekledik”
Geçen yıllara kıyasla fuarın bu yıl hem sergileme alanının hem de katılımcı ülke ve firma sayılarının artış gösterdiğine dikkat çeken Ersözlü, “Uluslararası İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, TÜYAP TÜM Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) iş birliği, T.C. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile Tüyap’ta 4. Kez düzenlendi. Yapmış olduğumuz yurtiçi ve yurtdışı çalışmaların sonucunda fuar yabancı ziyaretçi sayısında %17 daha büyüyerek yeni bir rekora daha imza attı. Dünyanın en önemli markaları ürünlerini sergiledi. 76 ülkeden de çok farklı kıtalardan iş insanı var. 2017 yılından bu yana her sene fuarımızı büyüterek bugünlere geldik. Önümüzdeki sene daha da artış sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.
 
 
İlhan Ersözlü:
“Dünyanın 76 farklı ülkesinden ve Türkiye’nin 80 farklı şehrinden misafirlerimizi ağırladık”
Bu sene T.C. Ticaret Bakanlığı’nın ve Moskova, Sofya, Tiflis, Tahran, Üsküp ve Kahire’deki TÜYAP yurtdışı ofislerinin desteği ile fuarımızı ziyaret eden yabancı iş insanı sayısını rekor bir katılımla artırmayı başardık.  İranPenex (Tahran), Skola School (Belgrad), İnsight-X (Nürnberg), Paperworld (Frankfurt), Skepka Expo (Moskova) gibi sektörün dünya çapındaki önemli fuarlarına katılarak uluslararası arenada fuarımızın tanıtımını gerçekleştirdik. Bu yoğun pazarlama çalışmalarımız neticesinde Afganistan, Brezilya, Burkina Faso, Küba, Mali, Polonya, Sudan, Tanzanya, Uganda, Batı Sahra’dan bu yıl ilk kez ağırladığımız yabancı ziyaretçiler katılımcı firmalarımız ile önemli iş bağlantılarına imza attı. Toplamda 5 farklı kıtadan, 76 ülkeden bin 500’e yakın iş insanını fuarda ağırladık. ”dedi.
ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN