Kırtasiye Sektörünün Dünyadaki 3. Büyük Sektör Buluşması 6. Kez Tüyap’ta Kapılarını Açacak

Tüyap, kırtasiye sektörünün Almanya ve Çin’den sonraki 3’üncü dev buluşması için hazırlıklarına başladı. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 16-20 Şubat 2022 tarihlerinde 6’ncı kez kapılarını açacak olan İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’nın 2022 yılında da kapsam ve ziyaretçi ağlarını genişletip ülke çeşitliliğini artırarak bölgenin vazgeçilmez fuarı olması bekleniyor.
 
Geçtiğimiz yıl 53 ülkeden 658 yurt dışı, 77 ilden 6.332 yurt içi ziyaretçi olmak üzere toplam 6.990 sektör profesyoneline ev sahipliği yapan fuar, bu sene de Türk firmalarının farklı coğrafyalara ulaşarak ihracat kapasitelerini artırmak adına köprü vazifesi görecek. Tüyap, yurt dışı ofislerinin yoğun çalışmalarıyla geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2022’de de dünyanın dört bir yanından alım heyetlerini fuarda ağırlamayı hedefliyor. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde, İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile hazırlanan Alım Heyeti Programı kapsamındaki çalışmaları soluksuz sürdürülüyor.
 
Kırtasiye sektörünün bu yılki en büyük buluşmalarından biri olan İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, 16-20 Şubat 2022 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 6’ncı kez kapılarını açacak. Dev buluşma için hummalı bir hazırlık çalışması yürüten Tüyap, Türk firmalarını dünyanın dev üreticileriyle bir araya getirerek, ihracat faaliyetlerine nitelikli bir değer kazandırmak amacıyla alım heyeti görüşmelerini hızlandırdı. Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından TÜKİD (Tüm Kırtasiyeciler Derneği) iş birliği ile düzenlenecek fuarın pazarlama çalışmaları hızlandırıldı.
 
Etkin dijital pazarlama çalışması yürütülüyor
İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı kapsamında yürütülen pazarlama çalışmaları hakkında bilgi veren Tüyap İstanbul Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy “Yabancı ziyaretçilerimize yönelik olarak dijital platformlarda lokasyon bazlı reklam çalışmaları yapıyoruz. 10 farklı dilde (İngilizce, Rusça, Gürcüce, Bulgarca, Arnavutça, Makedonca, Sırpça, Arapça ve Farsça) hazırlanan kişiye özel mailing gönderimlerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında önemli sektörel dergilerde haber yayınlama ve sosyal medyadaki aktif çalışmalarımızla etkin bir dijital pazarlama stratejisi yürütüyoruz. Yurt dışı ofislerimiz ve Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile hazırlanan Alım Heyeti Programı kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarla fuarımız için katılımcı ve ziyaretçi çalışmalarına başladık. Geldiğimiz son aşamada ciddi bir katılım talebi aldığımızı söyleyebilirim. Pandemi koşullarında titizlikle uygulayacağımız önlemlerle katılımcılarımıza temassız fuar deneyimi sunacağız. MyTüyap uygulamamız ile fuarımızı 365 güne çıkararak katılımcı ve ziyaretçilerimizi yıl boyunca dijital ortamda bir araya getireceğiz. Kırtasiye, okul, ofis ve malzemelerinden oyuncak ve hediyelik eşyalara varana kadar oldukça geniş ürün gruplarının sergileneceği fuarda, sektörde yaşanan en yeni gelişmeleri ziyaretçi ve katılımcılarla buluşturacağız” diye belirtti.
 
İş odaklı ve sağlıklı fuar ortamı
Bu yıl dünyanın dört bir yanından alım heyetlerini ağırlayan fuara 2022’de Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Irak, Karadağ, Kıbrıs, KKTC, Kosova, Kuzey Makedonya, Mısır, Moldova, Nijerya, Özbekistan, Romanya, Rusya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan gibi ülkelerden yoğun bir katılım bekleniyor. Kapılarını açtığı son fuarda Asya’dan gelen ziyaretçi oranında yüzde 16, Afrika’dan gelen ziyaretçi oranında ise yüzde 6 artış gerçekleşen fuar, bu sene bu oranların çok daha üstüne çıkmayı hedefliyor. Her sene ağırladığı ziyaretçi sayısını ve ülke çeşitliliğini artırarak dünya kırtasiye sektörünün vazgeçilmezi olan fuar, bu sene geliştirilen dijital uygulamalar ve pandemi koşullarında titizlikle uygulanacak önlemleriyle de ziyaretçileri ve katılımcıları için iş odaklı ve sağlıklı bir fuar ortamı inşa edecek.
 
Fuar 365 güne yayılacak
İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, 5 gün boyunca gerçekleşecek iş bağlantıları ile katılımcı firmaların yeni pazarlara açılması için büyük fırsatlar sunacak. Tüyap, video toplantı altyapısıyla geliştirdiği akıllı B2B eşleştirme sistemine sahip olan MyTüyap ile ticareti seyahat engelinden uzaklaştıracak. Yeni nesil fuarcılık anlayışı çerçevesinde geliştirilen dijital evren MyTüyap ile katılımcı firmalar sadece fuar sırasında değil yılın 365 günü tüm dünyadan alıcılarla sanal ortamda buluşma şansı elde edecek. Fuarlardaki iş bağlantılarını sanal ortama taşıyan web sitesi ile katılımcıları yıl boyunca dünyanın her yerinden milyonlarca alıcıyla doğrudan buluşturacak. Ziyaretçiler, uygulama üzerinden ilgilendikleri alanlardaki ürün ve hizmeti sunan katılımcılarla anında iletişime geçme şansına erişecek. Tüyap, MyTüyap ile yurt dışı ziyaretçilerin fuar katılımcıları ile görüşmeler yapabileceği kesintisiz iletişim ortamı yaratacak.
 
Dijital çözümlerle yeni nesil fuarcılık deneyimi
Tüyap geliştirdiği Business Connect Programı aracılığıyla kırtasiye sektörünü fuar öncesi ve sonrasında da bir araya getirecek. Program kapsamında fuardan önce, fuar sırasında ve sonrasında olacak şekilde sunduğu online çözümler ile katılımcıları ve ziyaretçileri dijital kanallarda buluşturacak. Katılımcılar, Business Connect Programı üzerinden fuar alanında bulunamasalar bile ziyaretçilerle anında iletişim kurabilecek.  
 
Ticaret için önce sağlık
Düzenlediği fuarlar aracılığıyla savunmadan ambalaja tarım ve hayvancılıktan oyuncak sektörüne kadar çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’nda da titizlikle uygulayacak. Türk Standartları Enstitüsü COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk fuar merkezi olarak aldığı tedbirlerle katılımcı ve ziyaretçilerine temassız ve sağlıklı fuar ortamı yaratacak.  Katılımcılar MyTüyap üzerinden davetiye ve yaka kartına ulaşarak girişte bekletilmeden fuar alanına alınacak.
ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN