Uluslararası İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, 2021 İçin Gün Sayıyor
Kırtasiye sektörünün en büyük buluşması 24-28 Mart 2021 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeUluslararası İstanbul Kırtasiye Ofis 2021 Fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) iş birliği ile 24-28 Mart 2021 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece’de beşinci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Yeni nesil fuarcılık uygulamalarıyla zenginleşecek olan fuar, uluslararası iş bağlantılarına yönelik profesyonel görüşmelerin de gerçekleşeceği birçok yenilik ile dünyanın farklı ülkelerinden katılımcıları bir araya getirecek.
Fuar Hazırlıkları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Sektörün en büyük buluşmasına hazırlanan Uluslararası İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’nda Türkiye'de ve dünyada öne çıkan firma ve markalar
Moskova, Sofya, Tahran, Tiflis, Üsküp ve Kahire’de yer alan TÜYAP yurt dışı ofislerinin yoğun çalışmalarıyla dünyanın dört bir yanından alım heyetlerinin ve Türkiye’den sektör temsilcilerinin buluştuğu bu önemli fuarda, yeni ihracat kapıları aralanacak.
Dünya Ülkeleri İstanbul Kırtasiye Ofis 2021 Fuarında Buluşuyor
“Ticaret için önce sağlık” sloganıyla yeni dönemde aldığı maksimum düzeyde sağlık önlemleriyle 41 yıllık deneyimini yeni nesil fuarcılık anlayışıyla birleştiren TÜYAP, sektörün en büyük buluşması için geri sayıma başladı.
Avrupa’nın ikinci büyük ve küresel ölçekte Almanya ve Çin’den sonra sektörün üçüncü büyük buluşması olan İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, alanında Covid-19 TSE Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuar merkezi olan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, yurt içi ve yurt dışından profesyonelleri sektörün bileşenleriyle bir araya getirecek.
İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı geçtiğimiz yıl 5 günde 80’e yakın ülkeden 11.144 iş insanını ağırlayarak yeni rekorlara imza atmanın yanında, B2B görüşmeler organize ederek yepyeni iş birlikleri yapılmasını sağladı.
“Ticaret için önce sağlık”
Fuarlar sektörün buluştuğu en önemli ticari platformlardır diyen TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy “Katılımcı ve ziyaretçilerimizin sağlığını korumak en önemli önceliğimiz. Tüyap olarak fuar alanlarımızda “Ticaret için önce sağlık” ilkesi ile çok önemli sağlık tedbirleri aldık. İlk etapta 2.250m²lik bir salonumuzu kayıt alanına çevirerek sosyal mesafeye dikkat edecek şekilde çok aralıklı kontrol ve kayıt sistemi oluşturduk. Kayıt alanında ateş ölçümü ve HES kodu kontrolü ile başlayan ve sağlık anlamında kırmızı alarm veren hiç kimsenin alınmadığı sıkı kontrol sonrası dijital ortamda QR kod ile kayıt işlemlerinin tamamlanarak fuar sergi salonlarına girişleri sağlanıyor. Almış olduğumuz Türk Standartları Enstititüsü Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi ile düzenli olarak denetimden geçiyor, her fuar sonrasında gerekli koşulların sağlandığına dair denetim raporu alıyoruz. Ancak biz ne kadar önlem alsak da herşeyin başında kişinin kendisinin dikkatli olması ve maske, mesafe ve hijyen kuralına uyması gerekiyor. Bu nedenle alan içinde kontrol sağlamak amacı ile oluşturduğumuz devriye ekiplerimiz ile kurallara uymayanları uyarıyoruz. Ayrıca salonlara yerleştirdiğimiz beaconlar ile navigasyon uygulamamız üzerinden iç mekan yoğunluğunu takip ediyor, herhangi bir alanda yoğunluk arttığında önlem alabiliyoruz.” dedi.
Ekim ayından bu yana düzenlediğimiz fuarlarımızda 74 ülkeden 4.200’ü yabancı 15.000’nin üzerinde iş insanını ağırladık. Seyahat engeli olan veya kişisel tercihleri nedeni ile fuara gelemeyen ziyaretçiler için sağladığımız dijital iş ağı platformu üzerinden ise 1500 uluslararası online ziyaretçiyi katılımcılarımızla buluşturarak 9 milyon dolarlık ticaret gerçekleştirdik.
Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz fuarlarda gördük ki insanların iş yapmaya ihtiyacı var, bu platformu hangi ülke sağlıyorsa oraya gidecekler. Lokasyon avantajı ile 30 ülkeden sabah gelip akşam dönecek şekilde günü birlik seyahat imkanı ve 3 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 1,5 milyar nüfusa sahip Avrasya coğrafyasında Türkiye ve özellikle İstanbul çok önemli bir yere sahip.
MY TÜYAP
Geçtiğimiz aylarda yaptığımız yoğun çalışmalar sonunda 2015 yılında hayata geçirdiğimiz MyTüyap uygulamamızı fuarlarımıza fiziki olarak katılan ve/veya isteyip de gelemeyen tüm katılımcılarımızın yanı sıra fuarda hizmet sağlayan tüm taşeron firmaların kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri, tüm işlemleri hızlıca yapabilecekleri bir dijital platform haline getirerek kullanıma sunduk. Burada katılımcılarımız kendilerine bir sanal profil oluşturarak ürünlerini ve firmalarını tanıtmak imkanı buluyorlar. Fuara fiziki olarak gelmiş veya ziyaret edememiş tüm ziyaretçiler ile etkileşim sağlayarak bu platform üzerinden görüşme yapmalarını, mesajlaşmalarını, ürünler ile ilgili bilgi paylaşımı yaparak bunu bir iş bağlantısına çevirmelerini sağlıyoruz. Ve bunu dört-beş günlük fuar süresinin dışına taşıyarak 365 gün yararlanma imkanı sunuyoruz.
Temassız Fuar Deneyimi
TÜYAP, fuarcılık alanındaki deneyimini “temassız fuar” sloganıyla ziyaretçilerin kullanımına sunuyor. Fuar ziyaretçileri MyTüyap mobil uygulaması üzerinden fuar davetiyesi alabiliyorlar. Aynı zamanda fuar yaka kartını oluşturarak fuar alanına hiçbir baskılı karta ihtiyaç duymadan mobil uygulamadaki QR kodu okutarak giriş yapabilen ziyaretçiler, kartvizit yerine görüşme sırasında bilgilerini katılımcıya QR kodunu okutarak paylaşıyorlar.
Kırtasiye ve okul malzemeleri, ofis malzemeleri, yazı malzemeleri, oyun hamuru, eğitici ve zekâ oyunları, lisanslı ürünler, çantalar, hobi ve sanatsal malzemeler ile son teknoloji ürünlerin ziyaretçilere sunulacağı fuara tüm katılımcı ve ziyaretçilerimize verimli bir fuar deneyimi yaşatmak için pazarın talep ve ihtiyaçlarını gözeterek, alanında uzman ekibiyle birlikte fuarı açmaya hazırlanıyor.