Kırtasiye sektöründe Avrasya bölgesinin en büyük fuarı unvanını taşıyan Uluslararası İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, 2023 yılında, 22-26 Şubat tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 7. kez gerçekleşecek.
İstanbul, geniş konaklama imkânları ve uluslararası ulaşım kolaylığı ile ticari temaslarda bulunmak için önemli bir cazibe merkezi haline geldi.  Avrasya’nın merkezinde gerçekleşecek İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri kırtasiye ve ofis sektörünün güçlü markalarıyla buluşturacak.  Katılımcılar, fuarda en yeni ve popüler ürünlerini sergileme imkânı bulurken, ziyaretçiler de bu ürünleri yerinde keşfedebilecek.
Her yıl büyüyerek adından daha fazla söz ettiren Uluslararası İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı bu yıl da etkili bir fuar deneyimi sunabilmek için yenilikleri yakından takip ediyor. Pazarda talebi gitgide artan ofis malzemeleri, pandemi sonrası çalışma dünyasında ofislerden ve iş merkezlerinden çıkıp evler için de bir ihtiyaç haline dönüştü. Bu doğrultuda İstanbul Kırtasiye ve Ofis fuarı, ziyaretçilerini ofis ürünlerinin geniş gamı ile tanıştıracak ve ofis ürünleri sektöründe ticari hedefleri olan firmaların amaçlarına ulaşmalarına katkı sağlayacak.
Uluslararası İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı hakkında bilgi veren Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy, “Hazırlıklarımız hızla devam ediyor. Şu ana kadar 20 ülkeden 365 marka, 255 firma ve firma temsilciliğinin yer aldığı fuara 78 ülkeden 15bine yakın ziyaretçiyi hedefliyor, konuyla ilgili etkin pazarlama planımız doğrultusunda hareket ediyoruz.
Bu planlar dâhilinde, ilk yurt dışı tanıtım ve pazarlama çalışmamız iki yıl aradan sonra 5-7 Ekim tarihlerinde Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen INSIGHTS-X fuarındaki temaslarımızla başladı. Sonrasında 15 Kasımda gerçekleşen Paperworld Middle East fuarı ziyaretimizde, birçok firma ile görüşme ve bağlantı kurma şansımız oldu. Yaptığımız görüşmeler sonucu bölgede hâkim firmaların fuarımıza gösterdikleri ilgi bizi oldukça memnun etti.
Moskova, Üsküp, Tahran, Tiflis’te yer alan yurt dışı ofislerimiz ve 18 ülkede bulunan 80 temsilciliğimiz aracılığı ile Avrasya coğrafyasındaki kırtasiye sektörünü fuarda katılımcılarımızla buluşturacağız.
Sektörün ihracat hacmine katkı sağlaması amacı ile hareket ettiğimiz çalışmalarımıza başta Almanya, İtalya, Polonya, İspanya, İngiltere, Macaristan, Rusya, BAE olmak üzere 45 ülkede planlanan dijital pazarlama eylemleri eşlik ediyor. Hazırladığımız pazarlama stratejileri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz sosyal medya, dijital reklamlar, hedef odaklı mailing gönderileri potansiyel ziyaretçilere ulaşmamızda etkin bir rol oynuyor” dedi.
Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) desteği ile yedincisi düzenlenecek olan Uluslararası Kırtasiye Fuarı’nda sektörün ihtiyacı olan tüm ürünler yer alacak. Kırtasiye ve okul malzemeleri, ofis malzemeleri, yazı malzemeleri, oyun hamuru, eğitici oyunlar ve zekâ oyunları, lisanslı ürünler, çantalar, hobi ve sanatsal malzemeler ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik seçkin markalara ait tüm ürünler 22 Şubattan itibaren 5 gün boyunca fuar alanında olacak.